Pleje af smykker

Pleje af smykker

Smykker er en pyntegenstand og skal behandles nænsomt. Derfor bør man tage smykkerne af når man går i bad, sover, vasker hænder, tager creme på og dyrker motion.

 

 

OPBEVARING

Sørg for smykket opbevares:

Lufttæt

Mørkt

Hver for sig

PLEJE

Tag smykket af når du:

Vasker hænder

Tager creme på

Dyrker motion

Opbevaring

Helt generelt bør smykker opbevares i lufttætte beholdere og uden lyspåvirkning. Smykker kan opbevares i smykkeskrin, stofposer eller glasbokse, men den bedste løsning vil være tætte plastikposer. Ét smykke/pose.

Lægges smykket i et smykkeskrin, lig det da først i en pose, eller undgå at lægge smykkerne op ad hinanden. Smykkerne bliver ridset og sølvsmykker oxiderer hurtigere.

Pleje

Perler, selvom sved er en naturlig ting, har perler ikke godt af det. Man bør derfor sørger for at rense smykket jævnligt med en blød klud. Perlekæder bør trækkes om en gang årligt, dette skyldes at tråden som oftest er lavet af silke. Det betyder, at den både kan blive mør, og at knuderne kan tiltrække snavs og komme til at se nusset ud. Bruger man dem hver dag, bør de trækkes om en gang hvert halvår.

 

Sølv, syren i sved kan få sølv til at oxidere, og derved blive sorte. Den bedste måde at holde dem smukke på, er ved at pudse dem jævnligt med en imprægneret pludseklud.

 

Forgyldt og Rhodium behandlet

Forgyldte og rhodium behandlede smykker udsættes naturligt i højere eller mindre grad for slitage. Derved slides belægningen af. Hvor hurtigt det sker afhænger af, hvor meget du bruger smykket, hvor kraftig belægningen er og hvad du udsætter smykket for. Smykkerne kan forgyldes eller rhodineres igen hos en guldsmed.